Lotta och Rogers Hemsida

 

 

Tillbaka

Veckoblogg

Familjen

Fotogalleri

Recept

Bilar

Motorcyklar

Katten

Pelargoner

Trädgården

Tidningar

Länkar

Tillbaka

 

           

Kölnan som är ett av "smultronställena i Skåne" Där har jag lekt som barn och när jag själv blev vuxen köpte vi själv en  stuga  där. Toppen härligt var det!!

Midsommar i Kölnan

        

                                             

                                                     

Sommaren 2008 kom tidningen Sydsvenskan ut till Kölnan och gjorde ett reportage hos mina föräldrar.

 

 

                           

 

Lillians köttbullar
300 gram fläskfärs

1/2 dl grädde
1 dl mjölk
Skorpsmulor (”lite lagom” mycket)

en nypa salt
en nypa peppar
honung efter smak
Rör ihop fläskfärsen med mjölken, grädden och skorpsmulorna så att du får en mjuk, men inte rinnig, smet. Tillsätt efter hand de kryddor du vill ha. Istället för honungen kan du pröva en liten gammeldansk, föreslår Lillian. Stek köttbullarna och servera med brunsås, potatis och lingonsylt.

Lillians wienerbröd
Färdig fryst smördeg
5 rivna äpplen
Marsipanskivor
2 vispade ägg
Skär ut lagom stora kvadrater av smördegen. Lägg på en skiva marsipan i botten av kvadraten och fyll på med rivet äpple. Knyt ihop kanterna och pensla med vispat ägg. Baka i ugnen på 225 grader tills wienerbröden är gyllengula och krispiga på ytan.

 

 

 

            Massor av blommor                      Här sitter far och läser och mor lagar mat

                               

Alltid god mat bjuds på barn och barnbarn           

                     

Copyright © 2009 Lindelöf&Winneberg       

Överst på sidan    

Tillbaka

 

Fars vindruvor i växthuset