Kölnan som är ett av "smultronställena i Skåne" Där har jag lekt som barn och när jag själv blev vuxen köpte vi själv en stuga där. Toppen härligt var det!!
Midsommar i Kölnan
Sommaren 2008 kom tidningen Sydsvenskan ut till Kölnan och gjorde ett reportage hos mina föräldrar.
Lillians köttbullar 300 gram fläskfärs 1/2 dl grädde 1 dl mjölk Skorpsmulor (”lite lagom” mycket) en nypa salt en nypa peppar honung efter smak Rör ihop fläskfärsen med mjölken, grädden och skorpsmulorna så att du får en mjuk, men inte rinnig, smet. Tillsätt efter hand de kryddor du vill ha. Istället för honungen kan du pröva en liten gammeldansk, föreslår Lillian. Stek köttbullarna och servera med brunsås, potatis och lingonsylt.
Lillians wienerbröd Färdig fryst smördeg 5 rivna äpplen Marsipanskivor 2 vispade ägg Skär ut lagom stora kvadrater av smördegen. Lägg på en skiva marsipan i botten av kvadraten och fyll på med rivet äpple. Knyt ihop kanterna och pensla med vispat ägg. Baka i ugnen på 225 grader tills wienerbröden är gyllengula och krispiga på ytan.
Massor av blommor Här sitter far och läser och mor lagar mat
Alltid god mat bjuds på barn och barnbarn
Copyright © 2009 Lindelöf&Winneberg
Överst på sidan
Tillbaka
|