Recept »
Här kommer vi att lägga ut "våra favorit recept" Det kommer att bli blandade recept som tex. kakor, bröd, maträtter och viktväktarrecept.
Bullar i curry
500 gr malet fläskkött eller blandfärs
1 ägg
Sal
Vitpeppar
1 liten lök rives
Alla ingredienser ovan blandas till en smet.
Fyll en kastrull med vatten och ca 11/2 buljong tärning.
Koka upp vattnet
Gör små bullar av den samman blande köttfärsen och lägg i kastrullen med kokande vatten
Koka tills bullarna flyter upp
Sås
Smör och mjöl bakas upp i en kastrull och jämnas ut med buljongen från bullarna
Smaka till med curry efterbehag salt peppear och socker
Serveras med kokt ris och även potatis
Lycka till från Lillian
Rabarberpaj
Du behöver:
4-8 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
0,75 dl strösocker
ev. 1 tsk malen kanel
Smuldeg:
3,5 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
150 g smör eller margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.
Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, strösocker och eventuellt kanel.
Smuldeg:
Blanda vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass
Lillians Fyrstekaka
25 gr smör
125gr socker
250gr mjöl
2 stora tsk bakpulver
1 stort ägg
Mjöl socker och bakpulver smör blandas ta i ägget som blir en deg
Ta halva den tryck ner i formen
Lägg på sylt och riven mandelmassa ovan på
Rulla ut resten av degen till 6 remsor som läggs ovanpå som ett rutmönset
Pensla med ägg och strö över pärlsocker
200 grader i ugn i ca 30 minuter
|